ZZ Top Jam

Hotter than a Texas Barbeque!

Se, der er de coverbands, hvis ambition blot er at spille på den lokale i weekenden, og så er der coverbands som ZZ Top Jam.

Et band så dedikeret til de hårdtarbejdende og spillende havenisser fra Houston, at de efterhånden er blevet det tætteste på at spille Texas trioens musik uden decideret at VÆRE dem.

Det er vel at mærke på trods af, at ZZ TOP JAM vovemodigt giver ZZ zangskatten et tvist af egen fortolkning. Så de ikke blot blindt bombarderer befolkningen med carbonkopier af originaludgaverne.

Det er attitude, det handler om, og ZZ TOP JAM ”kan det hele og meget mere” for nu at parafrasere en gammel sang. The Reverend Billy Gibbons ville nikke tilfreds.

Det burde efterhånden stå klart for enhver, der har oplevet ZZTJ og den autoritet, det engagement, den energi, den hengivenhed og – ikke mindst – spilleglæde, bandet hylder forlægget med.

Flere og flere har taget vejen om ad en koncert med ZZ TOP JAM i årenes løb. Ikke mindst efter at gruppen omgrupperede i 2017 og fik forstærkninger via bl.a. den tidligere Baal guitarist David Kampmann.

2019 bød på masser af efterspørgsel og mange udsolgte koncerter, som om noget understregede, at folket altså stadigvæk elsker den rå Rock ’n’ Roll, den bourbonbælle-venlige boogie og den blødende blues.

Uanset hvad fanden de selvbestaltede meningsdannere så ellers siger.

Når d’herrer Søren Madsen (vokal), David Kampmann (guitar), Vit Musil (bas) og Jesper Hyldahl (trommer) – alle fire musikere med mange års erfaring – entrer scenen er det med det erklærede mål at give dig, dig og ikke mindst DIG en uforglemmelig oplevelse. En svedig, sej og swingende fest af format via en lang række klassikere fra forlæggets telefonbogs-tykke bagkatalog.

Spillet af kærlighed, nødvendighed og – nå ja – trangen til at bevise, at selv en råkold torsdag i Danmark sagtens kan konverteres til en rockoplevelse ”hotter than a Texas Barbecue.” ”The joint was jumpin’ like a cat on hot tin, Lord, I thought the floor was gonna give in.  . .” Som manden sagde. (ZZ Top, “Beerdrinkers And Hellraisers”)

ZZ Top Jam har turneret massivt i Norden, og er kendt for at levere en gedigen bluesrock fest hver gang. Hvilket resulterede i, at de i 2009 medvirkede på Danmarks Radio’s portrætprogram om netop ZZ Top – i forbindelse med trioens 40 års jubilæum.

ZZ Top Jam’s ry fik også hurtigt spredt sig ud over landets grænser, faktisk helt til ZZ Top’s eget hjemland USA. Hvor de i 2010 medvirkede på en fan baseret tribute plade, til Texas bandet selv – med deres anmelderroste udgave af “La Grange”.

ZZ Top Jam har indtil nu udgivet 2 EP’er, “Live in Studio” fra 2002 og “Tribute” fra 2005, samt en live DVD fra Skanderborg Festivalen i 2005.

Book nu!